Balklänningar 2019 – så blir du finast på festen

Till finare tillställningar är i princip alltid balklänningen, eller aftonklänningen obligatorisk. Det kan handla om galor eller studentbaler men båda kräver sin klänning, men vad är det igentligen man ska leta efter inför dessa tillställningar?

Vart ska man leta?

Det kan kännas svårt att hitta en balklänning, särskilt om man inte bor i en stor stad med massor av specialistbutiker. Mitt främsta tips är att leta online där utbudet är mycket större och ofta mycket billigare. Visst, att gå till en specialistaffär har absolut sina fördelar. I denna typ av butik kan du få väldigt personlig hjälp och ett riktigt kundbemötande. Skulle klänningen inte passa eller inte vara helt perfekt så kan ofta dessa butiker ordna detta då de ofta har duktiga skräddare till hands. Men allt detta gör att priset blir högre.

Väljer du istället att söka online så kan du hitta fina klänningar på sidor som nelly.com, bohoo.com och även asos.com som etablerar sig mer och mer i Sverige idag. Dessa sidor kan också ha dyra exklusiva klänningar, men även mindre dyra klänningar från deras egna klädmärken. Skulle något inte passa som du beställer online så kan du självklart skicka tillbaka och be om en annan storlek, men är det en omsömnad som krävs så får du ordna det själv med en utomstående skräddare.

Vad ska man leta efter?

Hur din klänning ska se ut är helt upp till dig. Det enda du behöver tänka på är vilken typ av tillställning som klänningen ska bäras till. Finns det ett färgtema eller ska klänningen passa någon särskild typ av epok? Eller är valet helt fritt?

Traditionellt sett så ska balklänningen vara lång. Är eventet dock inte jättepropert eller traditionellt så kan också en lita kortare, ex. vadlång klänning passa bra för att göra hela din look mer intressant.

Färg, material och modell är sedan helt upp till dig att välja. Ett tips är att söka inspiration på ex. Instagram eller Pintrest. Spara de klänningar du tycker är fina och se om du kan hitta en gemensam nämnare. Kanske är det deras fall eller färg, och då ska du leta efter en klänning som har samma gemensamma nämnare inom din budget.

Styla balklänningen

När du väl har hittat din perfekta klänning så är det dags att börja styla den. Välj först om du tycker silver eller guld passar bäst, självklart kan du blanda men det stilsäkraste är alltid att hålla sig till en metallfärg. Om det finns spännen, dragkedjor eller andra detaljer på klänningen så borde också dina smycken gå i samma färger. Välj ett par fina örhängen och kanske något enkelt armband, eller varför inte ett stort halsband om din klänning saknar detaljer upptill.

Till dessa typer av klänningar finns också ofta olika typer av skärp som passar bra. Antigen helt enfärgade, kanske i samma färg som klänningen själv, eller varför inte välja ett skärp bestrött med pärlor eller glaskristaller för att få ännu mer glamour?

Oavsett vilken klänning du väljer så hoppas jag att du hittar en som känns perfekt för just dig, kom ihåg att det alltid är vad just du tycker som spelar störst roll!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *